• Kultúrny program ku Dňu matiek

          • (12.5.2024) To, že druhá májová nedeľa patrí všetkým mamám, starým mamám, to už všetci vieme.Takisto vieme, že u nás to znamená, že deti z materskej školy a žiaci zo základnej školy si pripravia pre svoje mamičky vystúpenie, ktoré potom predvedú v kultúrnom dome. Aj tentokrát bol kultúrny dom poriadne zaplnený. O dôvod viac, aby deti predviedli to najlepšie, čo v nich je. A podarilo sa im to skvele. Deti rozohrali naozaj pestrú paletu čísel. Od pesničiek, básničiek, cez ľudové pásma, detské scénky až po tanečné choreografie, ktoré si nacvičili celkom samy. Takisto sa predviedli hudobníci na keyboard. Odmenou všetkým bol zaslúžený potlesk všetkých prpítomných. Pridávame aj fotoalbum z vystúpenia detí materskej školy

            Fotogaléria                    Fotogaléria MŠ

          • BALTIE 2024 - krajské kolo

          • (8.5.2024) Vo sviatočný deň sme v našej škole usporiadali súťažné miesto krajského kola súťaže v programovaní BALTIE 2024. 22 žiakov z troch škôl malo dve hodiny na to, aby vyriešili čo najviac zadaní, ktoré našli na súťažnom serveri.  A hoci oficiálne výsledky budú až na konci mája, neoficiálne môžeme potvrdiť, že v celkovom poradí sa najlepšie darilo nášmu žiakovi Filipovi Mikulovi a tým pádom aj v kategórii B (žiaci 4. - 6. ročníka). Takisto v kategórii A (žiaci 1. - 3. ročníka) máme podľa neoficálnych prepočtov na 1. mieste Alexandru Šoltésovú a na 2. mieste Dominiku Slukovú. Až po oficiálnych výsledkoch budeme vedieť, koho budeme môcť nominovať na finálové kolo. Ďakujeme aj ostatným žiakom za repezentáciu školy, zdatne sa pasovali s ťažkými úlohami.

            Fotogaléria

          • Cezpoľný beh

          • (3.5.2024) Na začiatku mája sa šesť našich žiakov zúčastnilo Behu oslobodenia - cezpoľného behu, ktorý organizovala ZŠ s MŠ Bystričany. Okrem našich žiakov sa ho zúčastnili žiaci z Oslian, Zemianskych Kostolian a domácich Bystričian. Žiaci súťažili v troch kategóriách. Nás sa týkala tá prvá (žiaci 1. - 4. ročníka). Za chlapcov bežali E. Kajaba a P. Brida. Za dievčatá bežali E. Kováčová, D. Sluková, L. Prokschová a V. Obžerová. A práve poslená menovaná, V. Obžerová nám urobila najväčšiu radosť, keď skončila na celkovom druhom mieste a odniesla si diplom a striebornú medailu. Ostatní sa tiež nedali zahanbiť a výborne reprezentovali školu.

            Fotogaléria

          • Exkurzia do Hvezdárne

          • (2.5.2024) Naši žiaci sa vybrali na exkurziu do Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Po pohodovej ceste a privítaní si prezreli priestory hvezdárne a v jednotlivých častiach sa zaujímavou a pútavou formou dozvedeli, ako funguje vesmír, čo sa tam nachádza, prečo sa strieda deň s nocou, aké hviezdy a súhvezdia môžeme vidieť na oblohe a množstvo iných vecí. Veríme, že to, čo sa dozvedeli od odborníkov, budú vedieť zúročiť napríklad na hodinách vlastivedy alebo prírodovedy.

            Fotogaléria

          • Sadenie mája 2024

          • (30.4.2024) V utorok 30.4. si deti farebnými stužkami vyzdobili máj a spoločne ho s pani učiteľkami postavili pred budovu materskej školy. Svoju radosť vyjadrili pásmom básní, piesní a pohybovými hrami, s ktorými sa predstavili aj počas stavania mája v obci.

            Fotogaléria

          • Deň Zeme

          • (22.4.2024) Dňa 22.4.2024 sme si s deťmi pripomenuli Deň Zeme. Pani učiteľka Švecová im porozprávala príbeh o Ježkovi Separkovi, triedili obrázky podľa druhu odpadu a zaspievali si pieseň o separovaní. Za odmenu dostali tematické omaľovánky. V areáli MŠ sme zasadili dva okrasné stromčeky, ktoré nám sponzorsky darovala pani Stupková a do vyvýšených záhonov sme zasadili  semienka zeleniny.

            Fotogaléria

          • Prvomájový výstup na Vtáčnik (0-tý ročník)

          • (1.5.2024) Už dávnejšie sme mali v hlavách, že by sme chceli ísť na Vtáčnik, najvyšší vrch u nás v okolí. Po niekoľkých vychádzkach na Hrádok sme našli termín, kedy by sme hore mohli ísť. Prvého mája sme teda zorganizovalli zatiaľ nultý ročník tohto výstupu. Úvodné obavy z toho, koľko ľudí sa odhodlá, rýchlo pominuli. Na parkovisku na Pílach sa stretlo 27 turistov, čo predčilo naše očakávania. Počasie bolo na turistiku ako stvorené. Výstup aj zostup zvládli všetci od tých najmladších až po tých "skôr narodených". Na vrchole nás čakalo množstvo turistov a nádherné výhľady na kus Slovenska (vrátane tatranského Kriváňa). 1. máj 2024 je aj deň, kedy si pripomíname 20 rokov od vstupu Slovenska do Európskej únie a tak na Vtáčniku zaviali dve vlajky. Tá naša, Slovenská a aj vlajka Európskej únie. Po návrate dole všetkým chutilo občerstvenie rôzneho druhu (najmä podľa želaní detí).
            Dúfame, že na budúci rok už bude oficiálny prvý ročník. Fotoalbum je už doplnený o fotky a videá od M. Prokscha. Ďakujeme.

            Fotogaléria        

          • Stavanie májov

          • (30.4.2024) Tak, ako každý rok pred 1. májom, tak aj tento rok sme stavali máje. Najprv sme si postavili v škole a potom sme prišli pomôcť postaviť aj ten obecný. Teda nie my, máj postavili mládenci, ktorí majú dosť sily a skúsenosti so stavaním májov. V obci sme prispeli programom, ktorým sa žiaci prezentovali.
            Popri tom sme dopoludnia realizovali niekoľko aktivít, ktorými sme si pripomenuli Deň Zeme. Tieto aktivity sme robili aj dni predtým, ale pridávame to sem.

            Fotogaléria Stavanie májov        Fotogaléria Deň Zeme