• Matematický klokan

          • (26.3.2024) Aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do matematickej súťaže Matematický klokan. Na konci marca teda 24 našich žiakov (najviac bolo prvákov) riešilo ľahké, ale aj náročnejšie úlohy. Ako sa im to podarilo, to sa dozvieme až v polovici apríla, kedy budú zverejnené prvé výsledky.

            Fotogaléria

          • Tretia hodina v rámci Modulu MMA pre 1. stupeň ZŠ

          • (21.3.2024) Tretíkrát prišiel Marek Herda do našej školy. Tentorkát však neprišiel sám. Prinesol so sebou posily. Niežeby nevedel deti zvládnuť, ale naopak, priviedol svojich zverencov Matúša a Adriána. Tí trénujú pod Marekovým vedením a momentálne sa pýšia titulmi Majstrov Slovenska. Najprv sa s deťmi v rámci besedy porozprávali. Poukazovali im svoje trofeje (majstrovské opasky, medaily), hovorili o tréningoch, disciplíne, o tom, čo im tento šport prináša. Potom si všetci spolu zacvičilli, zatrénovali. A veru, opäť bolo veselo.

            Fotogaléria

          • Divadelné predstavenie Aladin

          • (19.3.2024) V marci sme si naplánovali návštevu divadla. V Nitre sú dve. To väčšie, Divadlo Andreja Bagara a trochu menšie, Staré divadlo. My sme sa vybrali do toho druhého, kde si herci pripravili predstavenie o Aladinovi. Po bezproblémovej ceste do Nitry sa deti usadili a trpezllivo čakali na predstavenie. Herci potom rozohrali dvojhodinovú hru, ktorá sa deťom veľmi páčila.

            Keďže počas predstavenia sa nesmie fotografovať, fotky zo samotného deja sme prevzali z oficiálnej stránky divadla.

            Fotogaléria

          • Exkurzia do hvezdárne

          • (18.3.2024) Dňa 18.3.2024 sa deti našej MŠ zúčastnili zaujímavej exkurzie vo Hvezdárni vo Veľkých Bieliciach. Vo hvezdárni nás čakal pútavý príbeh o slniečku, kde sa deti oboznámili so základnými poznatkami o našej Slnečnej sústave, o jednotlivých planétach, Mesiaci. Skúsená odborníčka nám poukazovala aj ten najväčší ďalekohľad, ktorý sa nachádzal v kopule, ktorá sa pohybovala. Okrem toho mohli deti sledovať z terasy ďalekohľadom slniečko, ale len chvíľu, pretože sa zamračilo. Potom si deti mohli pozrieť úlomky meteoritov a iných vesmírnych častíc, a výrobky detí s vesmírnou tématikou, ktoré boli vystavené na chodbe. Deti boli z exkurzie nadšené a tešia sa opäť na ďalšiu návštevu.

            Fotogaléria

          • Vzdelávací program "O rytierovi Gastonovi"

          • (11.3.2024) Dnes k nám do MŠ zavítala vzácna návšteva. Bol to rytier Gaston so svojou hradnou paňou Helenou, ktorý v interaktívnom predstavení porozprával, ako sa žilo kedysi na stredovekom hrade. Dozvedeli sme sa, ako sa z chlapca mohol stať rytier a čo všetko museli rytieri na hrade robiť. Niektoré deti z našej škôlky si v predstavení aj osobne zahrali, čo ich veľmi potešilo, lebo spoločne s rytierom pomohli oslobodiť hrad. Deti si odniesli z predstavenia veľa poznatkov a dobrú náladu.

            Fotogaléria

          • Druhá turistická vychádzka na Hrádok

          • (9.3.2024) Druhú marcovú sobotu sme tak trošku narýchlo zorganizovali druhú vychádzku na Hrádok v tomto školskom roku. Počasie už bolo jarné, hoci trochu veterné, možno aj preto nebola účasť taká, ako na jeseň. A tak sme sa v celkovom počte dve deti (školák Patrik a škôlkarka Elka) a traja dospelí na Hrádok vybrali. A veru bolo na čo pozerať. Horolezci lozili po skalách, na Čertových chodníkoch ukazovali svoje umenie boulderisti (bouldering - lezenie bez istenia lanom v menších výškach). Na Hrádku nás trošku prefúkalo, ale inak to bol vydarený výletík. V podobných výletoch, samozrejme, budeme pokračovať.

            Fotogaléria

          • Spevácka súťaž v MŠ - „Zlatý slávik"

          • (8.3.2024) Ak sa povie slávik, každý z nás si predstaví malé vtáčatko, ktoré spieva a pri jeho počúvaní máme pocit pohody a potešenia zo spevu. V našej materskej škole sa znovu, ako každý rok, konala súťaž v speve - „Zlatý slávik“. Spev detí sa niesol po celej materskej škole. Spievali ako profesionáli, do mikrofónu. Súťaže sa zúčastnili  skoro všetky deti, ktoré dostali za krásny spev aj sladkú odmenu. Zlatým slávikom sa stala  Sára Halanová z II. triedy, strieborným slávikom sa stala Barborka Cifríková tiež z II. triedy a bronzovým slávikom sa stala Sára Petrusová z I. triedy. Srdečne im gratulujeme! Výhercovia si odniesli aj vecný dar, zakúpený zo RZ. Ďakujeme.

            Fotogaléria

          • Divadielko - O Guľkovi Bombuľkovi

          • (1.3.2024) Dňa 1.3.2024 k nám do materskej školy zavítalo divadlo Na traky. Deti sa už na divadielko veľmi tešili. Bábkoherci sa predstavili s divadielkom O Guľkovi Bombuľkovi. Deti mali možnosť aktívne sa zapojiť do predstavenia a spoločne si zaspievať. Príbeh sa nám veľmi páčil a bol pre nás veľmi poučný a preto ho deti odmenili veľkým potleskom.

            Fotogaléria

          • Telesná výchova inak - Modul MMA pre 1. stupeň

          • (5.3.2024) Telesná výchova inak - tak by sme mohli nazvať túto aktivitu, ktorá je súčasťou menej tradičného vyučovania. Po minuloročnom úspechu sme opäť privítali Mareka Herdu, trénera MMA a bojových umení. Netreba sa báť, neprišiel učiť deti, ako sa majú biť. Práve naopak. Aj napriek tomu, že robí dosť nebezpečný šport, u nás v škole učí deti mnoho iných vecí: správne dýchanie pri väčšej fyzickej námahe, správne držanie tela, koordinácia pohybov a podobne. Deti táto hodina bavila a už sa tešia na jej pokračovanie.

            Fotogaléria