• Deň otvorených dverí pre predškolákov

          • (28.2.2024) Blíži sa čas zápisu žiakov do 1. ročníka a tak sme pre našich predškolákov a ich rodičov zorganizovali Deň otvorených dverí. Účasť v tento deň bola výborná, prišlo dosť detí spolu s rodičmi. Na začiatku sa predstavili dvaja prváci s básničkami, ktorými sa prezentovali v rámci súťaže Hviezdoslavov Kubín a ukázali, čo už zvládajú v prvom ročníku. Potom sme predstavili školu, aktivity, ktoré v nej robíme. Formou prezentácie sme ukázali všetko to, čo sa v škole deje počas školského roka. Ďalej si všetci prezreli priestory školy, videli triedy, vybavenie školy. V prvej triede si potom deti mohli vyskúšať pripravené pracovné listy. Deti boli smelé, nebáli sa. Bolo to aj tým, že poznali prostredie, poznali pedagógov, neprišli do cudzieho, keďže sme sa tu už párkrát stretli na spoločných podujatiach. Veríme, že aj pre deti, aj pre rodičov bol tento Deň otvorených dverí prospešný.

            Fotogaléria

          • Predškoláci v škole

          • (27.2.2024) Žiaci z veľkej triedy, najmä predškoláci, prijali naše pozvanie a prišli do školy, aby sa trošku zoznámili so školským prostredím. Tentokrát sme sa zamerali na návštevu počítačovej učebne. Po krátkom rozhovore sme sa zahriali krátkou aktivitou na interaktívnom paneli a potom deti ukázali svoje schopnosti priamo v počítačovej učebni. Zoznámili sa s niektorými programami, ktoré využívame na vyučovaní v škole. Vyskúšali si aktivity, a veru išlo im to veľmi dobre. Veríme, že sa deti zabavili, zahrali, ale najmä čosi naučili. Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

            Fotogaléria

          • Karneval v materskej škole

          • (16.2.2024) Dnes sme v našej materskej škole mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde prišiel pirát, princezné, lienka, vily, hasiči, Snehulienky, Elzy, rôzni bojovníci, policajti, mačičky, … To sa však len trieda premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty. Nielen tanec, smiech, ale aj hry vyčarili úsmev na detských tváričkách. Bolo veru veselo a bolo fajn. Deti boli vysmiate, vytancované, posilnené občerstvením, ale aj unavené, ale nič to, …. O rok sa tešíme na karneval znova!

            Fotogaléria

          • Príbeh hudby

          • (15.2.2024) Príbeh hudby - zaujímavý projekt Slovenskej filharmónie, ktorý sme sledovali už druhýkrát. Minulý školský rok to bol najmä chlapčenský spevácky zbor, ktorý spieval slovenské ľudové piesne. Tento rok sme sa stretli s Eugenom Suchoňom, speváckym zborom Slovenskej filharmónie a takisto aj so symfonickým orchestrom. Virtuálne sme sa zúčastnili konkurzu na miesto prvého huslistu, zoznámili sme sa s hudobnými nástrojmi, ktoré sa vo filharmónii vyskytujú. Žiaci počas sledovania vypracovali pracovný list, ktorý bol autormi projektu pripravený. Určite sa budeme tešiť na prípadné pokračovanie.

            Fotogaléria

          • Tvorba Baltíkov na tému sv. Valentín

          • (14.2.2024) Sviatok sv. Valentína slávia hlavne zamilovaní. My sme sa s deťmi ale dohodli, že radi môžeme mať svojich blízkych. A tak sme sa na krúžku programovania s Baltíkom s prvákmi dohodli, že deti spravia pekný obrázok pre tých, ktorých majú radi. V galérii sú obrázky jednotlivých prvákov. Nájdete obrázok, ktorý patrí práve Vám, rodičia? Že sú tie deti šikovné?

            Fotogaléria

          • Týždenná téma - Náš farebný svet

          • (12.2.2024) Bez farieb by bol svet smutný a šedý. Poznávaním farebných reálií vôkol seba, tvorivej dramatiky, inovatívnych digitálnych a problémových metód si deti precvičovali a rozvíjali schopnosť farebného vnímania a sebapoznania. Dokázali aj zo skladačiek vytvoriť farebné geometrické tvary a tak si hravou formou utvrdzovať svoje vedomosti o farbách.

            Fotogaléria

          • Karneval v škole

          • (9.2.2024) Zachovávanie ľudových tradícií je jednou z našich úloh. Ide o to, aby si aj ďalšie generácie pamätali, čo sú Vianoce, Veľká noc, Fašiangy a iné podobné zvyky. Končiace sa Fašiangové obdobie sme využili na to, aby sme si v škole spravili karneval. Najprv však bolo také karnevalové (ne)učenie a až potom bola samotná zábava. Niektoré deti prišli už do školy zmenené na nepoznanie, niektoré sa do masiek prezliekli až v škole. Veselá zábava, tance a "dosť hlučný spev" sa niesol školou až do obeda a po krátkej obednej pauze pokračoval aj v školskom klube.

            Fotogaléria

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • (7.2.2024) 70. ročník súťaže v prednese poézie a prózy sa koná tento školský rok. My sme zorganizovali školské kolo v tomto čase. Deti si pripravili ukážky, ktoré sa naučili, prešli triednymi kolami. Tí najlepší potom predviedli svoje umenie v školskom kole. Bolo veru čo počúvať. Nesúťažne sa zapojili aj piati prváci, z ktorých sa porote, ale aj poslucháčom najviac páčili S. Komžíková a P. Blaho. No nesklamali ani M. Michalík, P. Klečáková a N. Švorcová. V kategórii žiakov 2. - 4. ročníka sme mali jedného automatického víťaza. Ako jediný si pripravil prózu F. Mikula. V poézii sa najviac páčila V. Víteková. Na druhom mieste bola A. Šoltésová a tretie miesto obsadili K. Košianová a N. Rumanová. Ďalej v školskom kole boli: L. Dikesová, E. Assemacher, M. Šútor, E. Kováčová a D. Sluková. Posledná menovaná získala cenu divákov a poslucháčov, lebo práve Dominika sa najviac páčila deťom.

            Všetkým srdečne blahoželáme, diplomy a ceny odovzdáme v ďalšom týždni a takisto potom doplníme album o fotografie z odovzdávania diplomov a cien.

            Fotogaléria

             

          • Výchovný koncert

          • (1.2.2024) Gajdy, heligónka, trombita, dvojačka, drumbľa,... To je skromný výpočet toho, čo nám ponúka naša ľudová slovesnosť. Takisto je to skromný výpočet hudobných nástrojov, na ktoré vie hrať pán Anton Budinský, ktorý nás poctil svojou návštevou. Prišiel medzi nás po niekoľkých rokoch a predviedol nám svoje umenie nielen hrou na hudobné nástroje, ale aj slovom, piesňou. A keďže pán Budinský pochádza z rázovitej Očovej, tak sme sa bavili prevažne na ľudovú nôtu. Spolu sme si zaspievali, zatancovali a takto veselo sme začali druhý polrok školského roku.

            Fotogaléria