• Darujte nám svoje 2% z daní

          • Vážení rodičia,

            blíži sa čas daňových priznaní, čas, kedy Vaši zamestnávatelia Vám budú robiť ročné zúčtovania. My sa na Vás po roku opäť obraciame s prosbou, aby sme Vás poprosili o to, aby ste nám darovali Vaše 2% z daní. Naše občianske združenie funguje už viac rokov a všetky Vami darované peniaze investujeme do našich detí. Či už v základnej škole alebo v materskej škole.

            Minulý rok sme od Vás, ale aj od organizácií a cudzích ľudí dostali 762,- €, za čo z celého srdca ďakujeme. Naše posledné investície boli: interaktívny dotykový displej v základnej škole a sušička s príslušenstvom v škole materskej. Obe veci boli finančne náročné, teda trvalo niekoľko rokov, kým sa nám podarilo zozbierať potrebnú sumu.

            Ak teda môžete a chcete darovať tieto finančné prostriedky nám, budeme veľmi radi.

            Čo pre to musíte spraviť?

            Ak dávate daňové priznanie, do tohto priznania treba vypísať údaje nášho OZ.

            Ak Vám zamestnávateľ robí ročné zúčtovanie, dá Vám potvrdenie o zaplatení dane. To aj spolu s naším tlačivom treba odovzdať v škole alebo v materskej škole (podľa toho, komu to chcete dať) a o ostatné sa už postaráme my.

            Tlačivo na poukázanie 2% si môžete stiahnuť TU (je editovateľné, zručnejší ho vedia vyplniť priamo v počítači a už vyplnené vytlačiť).

            Už teraz Vám zo srdca a v mene našich detí ďakujeme za každý jede cent, za každé jedno euro.

          • Vyhodnotenie súťaží

          • (31.1.2024) Okrem polročných vysvedčení (výpisov) sme spoločne vyhodnotili aj tri súťaže: Ibobor, Ypsilon - Slovina je hrou a Všetkovedko. Súťaž Ibobor bola určená žiakom 2. - 4. ročníka. Ostatné dve už boli určené aj prvákom. Žiaci v súťažiach nesklamali a všetci, ktorí si to zaslúžili, si prevzali diplomy a pekné ceny. Šancu na ďalšie úspechy budú mať v ďalších pripravovaných súťažiach, ktoré nás v druhom polroku budú čakať. Všetkým, ktorí sa súťaží zúčastnili a v nich aj uspeli, srdečne gratulujeme.

            Fotogaléria

          • Exkurzia v kuchyni

          • (29.1.2024) Na základe týždennej témy: Pracovné profesie, dnes deti z materskej školy navštívili prevádzku školskej kuchyne pri materskej škole. Mali možnosť pozorovať prácu pani kuchárok pri príprave jedál a odpozorovať zariadenie, ktoré sa v kuchyni nachádza. Pani kuchárky deťom ukázali, na čo sa ktorý stroj používa a ako sa obsluhuje. Deti sa z exkurzie veľmi tešili a odchádzali s veselými zážitkami.

            Fotogaléria

          • Kurz korčuľovania pre deti MŠ

          • (8.1. - 11.1.2024) Naši škôlkari navštevovali počas mesiaca január zimný štadión v Partizánskom, kde úspešne absolvovali korčuliarsky kurz.

            Korčuľovanie je základom pre dva najpopulárnejšie zimné športy – ľadový hokej a krasokorčuľovanie. Korčuľovanie je vhodný šport na podporu imunitného systému, stimuluje dýchací aparát, priaznivo pôsobí pri respiračných problémoch a alergiách a zároveň podporuje správne držanie tela, koordináciu, rozvoj sily a pohyblivosť.

            Deti sa ako úplní začiatočníci učili padať, vstávať, šmýkať sa po ľade, kĺzať, bežať a jazdiť na oboch nohách. Každý tréning prebiehal hravou formou, sprevádzaný smiechom a radosťou detí s vynikajúcimi profesionálnymi trénermi, ktoré si deti veľmi obľúbili.

            Za svoju usilovnosť, šikovnosť a statočnosť preukázanú počas celého kurzu boli deti odmenené sladkými odmenami a diplomom.

            Touto cestou aj ďakujeme veľmi pekne pánovi M. Filovi, ktorý nám na dva dni sponzorsky zabezpečil prepravu detí na zimný štadión a späť.

            Fotogaléria