• Viktor - výchovný koncert

          • (16.11.2023) V polovici novembra nás navštívil ujo Viktor. Po ôsmich rokoch, kedy u nás vystupoval so svojím programom naposledy, sa opäť predstavil deťom materskej školy a žiakom základnej školy, aby im zaspieval pesničky, ktoré nielen zabavia, ale aj čosi naučia. Deti sa veľmi potešili a od prvých tónov sa niektoré z nich hýbali v rytme. Prišli piesne, ktoré sme aj poznali, takže o spev, zábavu a dobrú náladu, bolo postarané. Veríme, že deťom sa koncert páčil, že si ho patrične aj užili. A budeme sa na uja Viktora zas niekedy nabudúce tešiť.

            Fotogaléria

          • IBobor 2023

          • (10.11.2023) Počas celého týždňa prebiehala na celom Slovensku informatická súťaž IBobor. V rámci všetkých kategórií riešilo na Slovensku úlohy takmer 130 000 žiakov a študentov. Naši žiaci súťažili v utorok (druháci a tretiaci v kategórii Drobci) a v piatok (štrvtáci v kategórii Bobríci). Mali 30 minút na vyriešenie rôznych úloh. No a našim žiakom sa celkom darilo. Titul "Úspešný riešiteľ" si vybojovali títo žiaci: L. Prokschová, F. Mikula, P. Brida, E. Kováčová, N. Bartošová, N. Rumanová, L. Kusá, V. Víteková, D. Sluková, L. Dikesová. Úspešným riešiteľom blahoželáme a diplomy spolu s nejakými drobnosťami odovzdáme v najbližšom čase. Vo fotogalérii je okrem fotografií detí zo súťaže aj obrázok, kde sú počty súťažiacich v rámci Slovenska v jednotlivých kategóriách.

            Fotogaléria

          • Sokoliar v MŠ

          • (8.11.2023) V stredu 8.11.2023 znova po roku zavítal medzi deti sokoliar. Pán Danko priviezol so sebou svojich operencov: sovy, kuvika, výra, sokola, orla i nadmerného jastraba. Zábavnou formou priblížil deťom výskyt, potravu i spôsob života jednotlivých vtákov. Do ukážok zapájal deti aj pani učiteľky.

            Fotogaléria

          • Výstava tekvičiek v materskej škole

          • (6.11.2023) Tak ako každý rok, tak aj tento sa konala výstava tekvičiek v našej materskej škole. Nakoľko boli prázdniny a sviatok, bolo málo času na vyhodnotenie najkrajších tekvíc. Preto sme sa  rozhodli  tento rok spraviť iba výstavu tekvičiek. Deti so svojimi rodičmi vyrobili doma originálnu tekvičku a doniesli ju k nám do MŠ.   Tekvičky  bolo nádherné. Do výstavy sa zapojilo 30 detí. Dnes sa s našimi tekvičkami deti odfotili a taktiež dostali sladkú odmenu.

            Fotogaléria

          • Deň materských škôl

          • (3.11.2023) V piatok 3.11.2023 sme si pripomenuli s deťmi v našej materskej škole Deň materských škôl na Slovensku. Do dvoch družstiev sme vybrali po tri deti ako zástupcov všetkých detí. V družstve Sovičiek to boli: Simonka M., Janko K., a Danko Ž. Do družstva včielok vybrali pani učiteľky: Adamka A., Moniku Š. a Barborku C. Tieto dve družstvá riešili vedomostné úlohy, zvládli manipulačné činnosti s obrázkami aj jednoduché tangramy. Rozdielom jediného smajlíka nakoniec zvíťazilo družstvo Včielok. Okrem pochvaly a potlesku si všetky súťažiace deti odniesli aj vecné ceny, ktoré do kvízu sponzorsky darovali rodičia Isabel Proskch, za čo im srdečne ďakujeme.

            Fotogaléria

          • Beseda s príslušníčkou HaZZ

          • (3.11.2023) Do školy k nám zavítala p. Gubová, ktorá pracuje v Hasičskom a záchrannom zbore. Nie, u nás nehorelo. Naše deti sa zúčastnili besedy o tom, čo všetko hasičský a záchranný zbor, alebo jednoduchšie hasiči, robia. A nebola to len beseda, kde jeden hovorí a ostatní počúvajú. Naši žiaci boli veľmi aktívni a o práci hasičov veľa vedeli. Takisto sa dozvedeli, čo všetko treba robiť, aby sme požiarom a iným nepríjemným udalostiam predchádzali. Beseda bola teda veľmi zaujímavá, poučná a aj prednášajúca naše deti pochválila za ich vedomosti a aktivitu.

            Fotogaléria

          • Šarkaniáda

          • (2.11.2023) Medzi typické znaky jesene neodmysliteľne patria padajúce farebné listy, gaštany, ale aj šarkany. Púšťanie šarkanov už roky uskutočňujeme v našej materskej škole. Šarkany chodíme púšťať na futbalové ihrisko, lebo tam stále fúka priaznivý vietor. Aj tento rok sme si počkali na priaznivý vietor a išli si púšťať šarkany. Vietor, ktorý v ten deň fúkal, prial našim farebným šarkanom a niektoré lietali naozaj vysoko. Okrem pekného dopoludnia deti čakala sladká odmena a medaila.

            Fotogaléria