• Branná vychádzka do prírody

          • (22.9.2023) Dňa 22.9.2023 sme uskutočnili so všetkými deťmi materskej školy brannú vychádzku do prírody. Deti sa veľmi tešili a prišli s nabalenými ruksačikmi, kde mali nachystané občerstvenie. V prírode sme pozorovali znaky jesene, rozlišovali jesenné plody a pozorovali práce na poli. V závere vychádzky sa deti občerstvili a zahrali sa na obecnom detskom ihrisku. Deti strávili krásne dopoludnie plné veselých zážitkov.

            Fotogaléria

          • Beh SNP

          • (22.9.2023) Po dlhšej 4-ročnej prestávke sa v Zemianskych Kostoľanoch uskutočnil 12. ročník Behu SNP. Prihlásených bežcov od detí MŠ až po 9. ročník ZŠ bolo 290. Z našej školy bolo 18 žiakov, čo je veľmi pekná účasť. Deti vo svojich kategóriách podali čo najlepšie výkony a mali aj vynikajúcich povzbudzovačov.

            Veľkú radosť nám urobili naši najmladší športovci. V kategórii chlapcov MŠ sa na 1. mieste umiestnil Miško Beliansky. Z dievčat MŠ na 1. mieste skončila Hanka Kureková (jej víťazný dobeh do cieľa máme aj zachytený na videu). No nezaostávali ani školáci. V kategórii žiakov 1. a 2. ročníka sa Erik Kajaba umiestnil na 3. mieste a Ellka Švecová na 4. mieste. V kategórii 3. a 4. ročník bola vo svojom behu prvá Eliška Kováčová, no po opakovanom rozstrelovom behu už nedokázala obsadiť výherné miesto. Víťazi sú ale všetci, lebo v zdraví dobehli do cieľa a ukázali športového ducha. Za odmenu sme si všetci zaslúžili zmrzlinu😊 Navyše všetci ukázali, že aj v našej škole máme skvelých športovcov. Organizátorom ďakujeme, že sme sa tohto milého podujatia mohli opäť zúčastniť.

            Fotogaléria

          • Separovanie odpadu - beseda

          • (19.9.2023) Po nejakom čase nás opäť navštívila lektorka zo spoločnosti SEWA, aby sa s prvákmi pozorprávala o tom, ako treba chrániť prírodu, ako separovať odpad.

            Spolu sa vybrali na cestu lesom, aby pomohli zvieratkám vyčistiť les od odpadu. Spoločne odpad roztriedili a poslali na recykláciu. V lese ostali len baterky, pre ktoré nebola pripravená žiadna nádoba. Lektorka deťom vysvetlila, že dôvodom je, že baterka sa skladá z viacerých vrstiev rôzneho materiálu, preto potrebuje vlastnú nádobku a špeciálnu recykláciu. Dozvedeli sa aj o špeciálnych značkách pre baterky a ich recykláciu. Privoňali opatrne aj k tekutine, ktorá sa nachádza v baterkách a rýchlo pochopili, aké je pre zvieratká nebezpečné stretnutie s takýmto odpadom v lese i vo vode. Dozvedeli sa, že z recyklovaných bateriek a jej kovového odpadu sa dá vyrobiť nový bicykel či kolobežka. Na záver si deti získané vedomosti spoločne zopakovali a vyskúšali si, ako sa hodí baterka do správnej nádobky. Lektorka deti pochválila za ich šikovnosť a pripomenula im, aby nezabudli, ako odpad recyklovať a chrániť náš les a prostredie okolo nás nielen pre zvieratká, ale aj pre nás ľudí. Poďakovala deťom za pomoc a rozlúčila sa s nimi. Stretnutie s ňou bolo zábavné aj poučné.

            Fotogaléria

          • Cvičenie v prírode

          • (13.9.2023) Jednou z prvých vecí, ktoré v škole robíme, býva cvičenie v prírode. Počasie nám tento rok zatiaľ praje, tak sme sa s deťmi vybrali smerom na Fančovú, aby sme zistili, ako sú na tom s kondíciou a vytrvalosťou. Cestou pozorovali okolie, neživú a živú prírodu. Sledovali živočíchy od tých najmenších až po tie väčšie. No väčšmi ako živé tvory, ich upútal veľký traktor. Po oddychu pri kaplnke na Fančovej smerovali na lúku nad farmou, kde sa deti trošku vynaháňali. Potom nasledovala spiatočná cesta do školy. Mierne unavení, ale spokojní sa všetci šťastne vrátili.

            Fotogaléria

          • Turistická vychádzka na Hrádok s deťmi a rodičmi

          • (9.9.2023) Priam katalógové počasie "vyhnalo" do Kamenca pod Vtáčnikom rekordný počet tých, ktorí prijali výzvu a zúčastnili sa turistickej vychádzky na Hrádok. 15 detí a 16 dospelých sa vybralo od Chaty pod Končitou cez Čertové chodníčky až na Hrádok. Krásne výhľady, horolezci v stene a boulderisti na tých menších skalách - to všetko sme videli. No záver našej vychádzky bol takisto zaujímavý, skončil totiž okrem občerstvenia aj kúpaním sa v potoku. Veríme, že to bolo aj dostatočne zdokumentované. Takisto veríme, že všetkým sa páčilo a sobotné dopoludnie si spolu s deťmi užili. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa rozhodli stráviť čas so svojimi deťmi a spoznávať krásy nášho regiónu.

            Fotogaléria

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024

          • (4.9.2023) Krásnym počasím nás privítal prvý školský deň. V pondelok ráno sa na školskom dvore začali schádzať deti a rodičia, aby spoločne otvorili nový školský rok. Po príhovoroch starostu obce, pána farára a riaditeľa školy sa prváci spolu s rodičmi pobrali do svojej triedy, kde im pani učiteľka dala úvodné informácie a pokyny.

            Veríme, že aj tento školský rok bude pokojný, plný odhodlania, úspechov. No a od utorka začína pre všetkých tvrdá práca.

            Fotogaléria