• Zbierame batérie so Šmudlom - výzva

          • Nedávno sa v našej škole a v škôlke uskutočnili prednášky o tom, aké je dôležité separovať odpad. Hlavná téma boli použité batérie. V týchto dňoch sme dostali nádoby, do ktorých budeme použité batérie zbierať. Jedna bude umiestnená v základnej škole a druhá v materskej škole. Preto vyzývame všetkých Vás, ak budete mať použité batérie, od gombíkových až po tie najväčšie valčekové (AAA, AA, C, D, 9V), môžete ich priniesť na jedno z miest. My okrem toho, že pomôžeme prírode, môžeme získať nejaké odmeny. Už teraz ďakujeme najmä za to, že pomôžete chrániť našu planétu.

          • Karneval

          • (17.2.2023) Predveľkonočné obdobie je tradične obdobím plesov, zábav, karnevalov. My takisto ctíme tieto tradície a karneval sme zorganizovali aj v škole pre našich žiakov. Najprv sme sa ale učili. No nebolo to až také vážne učenie, ale učenie v duch karnevalu. Popri tom sa deti hostili tým čo pripravili a priniesli z domu alebo pre nich pripravili pani učiteľky. Tu nechýbali tradičné fašiangové maškrty. V triedach prebiehali rôzne zábavné činnosti, súťaže. No a potom sme dopoludnie ukončili fašiangovou tancovačkou, na ktorej sa deti do sýtosti vyšantili.

            Fotogaléria

          • Zbierame batérie so Šmudlom

          • (14.2.2023) Dnes mali deti hneď ráno ekologickú, environmentálnu prednášku. Navštívila nás lektorka so spoločnosti SEWA, ktorá sa venuje zberu použitých batérií. Spolu s ňou sa vybrali na dobrodružnú cestu lesom, aby pomohli zvieratkám vyčistiť les od odpadu. Spoločne odpad roztriedili a poslali na recykláciu. V lese ostali len baterky, pre ktoré nebola pripravená žiadna nádoba. Teta deťom vysvetlila, že dôvodom je, že baterka sa skladá až zo siedmych vrstiev rôzneho materiálu, preto potrebuje vlastnú nádobku a špeciálnu recykláciu.
            Dozvedeli sme sa aj o špeciálnych značkách pre baterky a ich recykláciu. Privoňali sme opatrne aj k tekutine, ktorá sa nachádza v baterkách a rýchlo sme pochopili, aké je pre zvieratká nebezpečné stretnutie s takýmto odpadom v lese i vo vode. Dozvedeli sme sa, že z recyklovaných bateriek a jej kovového odpadu sa dá vyrobiť nový bicykel či kolobežka. Na záver si deti získané vedomosti spoločne zopakovali a vyskúšali si, ako sa hodí baterka do správnej nádobky. Teta deti pochválila za ich šikovnosť a odmenila peknou omaľovánkou - bludiskom, aby aj do budúcna nezabudli, ako odpad recyklovať a chrániť náš les a prostredie okolo nás nielen pre zvieratká, ale aj pre nás ľudí. Poďakovala deťom za pomoc a rozlúčila sa s nimi. Stretnutie s ňou bolo zábavné aj poučné.

            Fotogaléria

          • Darujte nám svoje 2% z daní

          • Vážení rodičia,

            opäť je tu čas daňových priznaní, opäť je tu čas, kedy Vás prosíme o pomoc.

            Ako iste viete, v tomto období môžete rozhodnúť o tom, ako naložíte s 2% z Vašich daní, ktoré môžete niekomu darovať. Alebo nemusíte urobiť nič a ostanú štátu. My by sme boli radšej, keby ste sa rozhodli pre prvú možnosť. 

            A ešte radšej budeme, keď tie 2% darujete nášmu občianskemu združeniu tak, ako to po minulé roky rrobili niektorí z Vás. My sme v škole konečne zabezpečili interaktívny panel do poslednej triedy. Bolo to vďaka Vašim príspevkom, Vaše 2% sme pomaličky zbierali a končne sme si mohli dovoliť zmodernizovať triedu. Všetkým, ktorí takto v priebehu posledných rokov prispeli, patrí naša vďaka.

            Ak sa rozhodnete darovať Vaše 2% nám, chceme postupne modernizovať, skultúrňovať priestory interiéru na zmysluplné využitie v rámci popoludňajšej činnosti, akúsi oddychovú zónu, oddychový priestor a v materskej škole zveľaďovať exteriér na vyžitie času vonku.

            Školákom v priebehu týchto dní budeme dávať tlačivo na darovanie 2% nášmu občianskemu združeniu. Škôlkari budú mať tlačivo v priestoroch škôlky. Budeme veľmi radi všetkým príspevkom, ktoré nám pomôžu zveľadiť priestory, v ktorých Vaše deti trávia dosť času. Takisto tlačivo dávame aj do tohto príspevku a v prípade potreby poskytneme každému, kto bude chcieť pomôcť.

            Tlačivo je predvyplnené našimi údajmi. Je editovateľné, teda si ho môžete stiahnuť, vyplniť priamo v počítači a tak vytlačiť. Ďalšie podrobnosti Vám napíšeme do e-mailu.

            Už teraz Vám v mene našom a našich detí ďakujeme.

            Vyhlasenie2023.pdf

          • Vianočná pohľadnica - vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • V týchto dňoch sme dostali zásielku, ktorá nás veľmi potešila. Bola z Okresného kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Tam sme posielalai výtvarné práce do súťaže Vianočná pohľadnica. Spomedzi 2900 výtvarných prác zo Slovenska a Poľska, zaujali aj tie naše. Ella Švecová bola zaradená do bronzového pásma, Karin Pročková bola zaradená do strieborného pásma. No a Ema Kočnerová získala Cenu odbornej poroty. Všetky tri dostali krásny diplom, ceny od organizátorov súťaže. My sme im ich s veľkou radosťou pred ostatnými deťmi odovzdali. Srdečne grautlujeme k úspechu!!!

            Fotogaléria