• Vyhodnotenie súťaže VŠETKOVEDKO

          • (30.1.2023) Dočkali sme sa vyhodnotenia ďalšej súťaže. Dvanásť žiakov od 2. po 4. ročník riešilo úlohy celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO. Tak, ako organizátori sľúbili, prišiel balík s diplomami a cenami pre našich súťažiacich. A ceny to boli parádne, keďže parádne boli aj výsledky žiakov. Dvoch žiakov (M. Havala a R. Zima) sme mali na 1. mieste!!! Dosiahli plný počet bodov. Skvelý výsledok. Ďalej sme mali na 2. mieste T. Švorcovú, potom 3. miesto V. Víteková. Nezaostali ani ostatní žiaci. Veď všetci získali titul Všetkovedko, čo znamená, že predbehli 70% všetkých žiakov na Slovensku. Všetci sa tešili z pekných cien - tričiek, knižiek, kľúčeniek, ceruziek a diplomov. Už teraz sa tešíme na ďalšie súťaže.

            Fotogaléria

          • Ypsilon - Slovina je hrou - vyhodnotenie súťaže

          • (26.1.2023) Ešte v minulom kalendárnom roku naši žiaci riešili pre nich novú súťaž Ypsilon - Slovina je hrou. Teraz sme sa dočkali vyhodnotenia. Naši žiaci, bolo ich dvanásť, boli mimoriadne úspešní. Svedčí o tom fakt, že naša škola bola vyhodnotená ako druhá najlepšia v kategórii tých škôl, ktoré mali prihlásených menej ako dvadsať žiakov. No a z tých dvanástich sme mali niekoľko stopercentných!!! Tí si okrem diplomu a pekného pera odniesli aj Ypsilonovský ruksak. Boli to: A. Šoltésová, E. Kočnerová, L. Dikesová, P. Košian, M. Šútor. Ostatní boli taktiež skvelí, veď všetci dosiahli viac ako 90%-nú úspešnosť. Všetkým blahoželáme a veríme, že sa budú zapájať aj do ďalších súťaží.

            Fotogaléria

          • Divadelné predstavenie v materskej škole

          • (26.1.2023) Naši menší školáci - prváci a druháci - dostali pozvanie na divadelné predstavenie, ktoré sa konalo v materskej škole. Prišli tam herci z Divadla Severka, aby deťom zahrali predstavenie O boľavom zúbku. O čom to bolo?

            Šašo dal Šašule darček - škatuľku, ktorú našiel. Bol v ňom špinavý zúbok. Také zubná víla neberie, preto bol odhodený pri smetnom koši. Zúbok na svojej ceste za zubkovou vílou sa musel vyčistiť. Pomáhali mu zvieratká, deti aj pani učiteľky. Podarilo sa to nakoniec až zubnej kefky. Tá ho potom navigovala do zubnej ambulancie k zubárovi - vybrali škôlkara - zubára, ten pomohol zúbok vyčistiť a skontroloval zúbky aj deťom. Zistil, že deti majú zúbky zdravé, čisté, preto od šašov dostali za odmenu balóniky, s ktorými sa potom mohli so šašami pojašiť. Na záver dostali deti odporučenie od šašov, aby si pravidelne zúbky čistili, aby ich zúbky nepostihol osud zúbka z rozprávky.

            Fotogaléria

          • Balíček z Jarošova nad Nežárkou

          • Medzi sviatkami sme dostali balíček od našich kamarátov z Jarošova nad Nežárkou. V týchto dňoch sme si našli čas, aby sme ho otvorili. Stretli sme sa v triede, kde sme ho otvorili. A predstavte si čo všetko tam bolo. Svoje darčeky si našli škôlkari, ktorým sa ich odovzdali. Pre dievčatá tam boli krásne náramky z korálikov. Chlapci si našli lietadielka vyrobené zo štipcov. Ešte si tam deti našli papierové stromčeky. Kamaráti nám poslali aj list, ktorý sme si prečítali, nechýbala knižka, ktorá je symbolom projektu "Záložka do knihy spája školy".

            Deti sa darčekom veľmi potešili a užteraz plánujeme videohovor, aby sme sa znovu videli a počuli.

            Fotogaléria

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • Kvôli zdravotným komplikáciám viaserých žiakov sme školské kolo súťaže v prednese povestí - Šaliansky Maťko - usporiadali až teraz v januári. Po triednych kolách postúpilo do kola školského 10 súťažiacich. Mali sme aj dvoch šikovných prváčikov, ktorí sa chceli popasovať so staršími žiakmi. Všetci súťažiaci podali zodpovedné výkony, snažili sa zo všetkých síl.

            Nakoniec sme rozhodli, že prvé miesto neudelíme. Ale udelili sme až päť druhých miest. Všetko to boli deti, ktoré čosi robili výborne, ale čosi im do skvelého výkonu chýbalo. Ktorí to boli? A. Šoltésová, V. Víteková, L. Prokschová, E. Švecová a F. Mikula. Udelili sme aj cenu poslucháčov. Deťom sa najviac páčila L. Prokschová. Všetci súťažiaci získali diplom, malú drobnosť a ocenení dostali knižku. Tešíme sa už na ďalšie súťaže.

            Fotogaléria