• Tekvicový sprievod

          • (28.10.2022) Po niekoľkoročnej odmlke nás pán Marián Filo oslovil, aby sme sa spolupodieľali na organizovaní Tekvicového sprievodu. Slovo dalo slovo a na konci októbra sme sa stretli pred základnou školou. Práve začali jesenné prázdniny, no napriek tomu sa pred školou, na našu veľkú radosť, zhromaždilo neskutočne veľa ľudí. Odtiaľ sa sprievod presunul do reštaurácie Afrodita. Tu nás pán Filo privítal aj so svojimi "pomocníkmi", ktorí vyzerali všelijako, len nie ako ľudia. Čerti, bosorky sa o všetkých celý čas príkladne starali. Staral a aj pán Filo, ktorý si pre všetkých, ale najmä pre deti pripravil množstvo prekvapení - darčeky a sladkosti na privítanie, diskotéku, čarovné sladké maľovanie na obrus a kúzlenie, ohňostroj. O všetkých bolo príkladne postarané a bolo ich neúrekom. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a prispeli tak k skvelému piatkovému podvečeru.

            Fotogaléria

          • Učenie - mučenie v Halloweenskom štýle

          • Všetci vieme, že Halloween je niečo, čo k nám prišlo z cudziny. Napriek tomu si tieto dni ľudia čoraz častejšie pripomínajú aj u nás. U nás sa strašidlá spájajú najmä s Fašiangami, karnevalmi. Nič nám však nebránilo, aby sme sa Halloweenu venovali tak trochu po našom. Ježibaby, strašidlá, rozprávkové bytosti a iné mátohy do školy prišli, bolo ich treba čosi naučiť. Tak sme vyučovanie prispôsobili práve tomu. V triedach čakali tematicky zamerané úlohy, deti si vyzdobovali tekvice, mali rôzne aktivity venované Halloweenu.

            Celé toto obdobie zakončíme Tekvicovým sprievodom, na ktorý sa mnohí tešia.

            Fotogaléria

          • Sledovali sme zatmenie Slnka

          • Divadlo nám neprinášajú iba herci. Divadlo môžeme často sledovať v prírode. Zatmenie Slnka je úžasné vesmírne divadlo, ktoré nevidíme každý deň. My sme však mali šťastie. Čiastočné zatmenie Slnka sme mohli sledovať priamo zo školského dvora. No ráno sme nedúfali, že sa toho dočkáme, bolo hmlisto, oblačno a márne sme čakali na vyčasenie. No krátko pred začiatkom "predstavenia" nám príroda otvorila oponu a nám nič nebránilo vytiahnuť filtre, štíty, zváračské helmy a mali sme necelé dve hodinky na pozorovanie čiastočného zatmenia. No a na ďalšie takéto predstavenie si musíme počkať do marca 2025, kedy nastane ďalšie zatmenie Slnka.

            Fotogaléria

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • (18.10.2022) Už po šiesty raz sme sa zapojili do celosvetovej modlitebnej akcie „Milión detí sa modlí ruženec“, ktorá sa vždy koná okolo 18. októbra. Je to už po sedemnásty ročník, čo sa deti môžu pomocou modlitby spojiť na celom  svete a prosiť o mier, ktorý je dnes tak potrebný.

            Takže ani teraz sme túto modlitebnú reťaz neobišli. Na pozvanie nášho pána farára sme sa presne o deviatej zišli v našom kostole, a na tomto mieste modlitby, sme sa spoločne Radostný ruženec pomodlili.

            Od pána farára sme dostali posvätené ružence, ako darček a záverečné požehnanie. Ďakujeme! :)

            Fotogaléria

          • Hrádok s rodičmi a deťmi

          • Koniec projektového týždňa sme venovali turistike. Jedenásť účastníkov (z detí bol jeden škôlkar, dvaja školáci a jeden náš už bývalý žiak, toho času študent strednej školy; ostatní boli dospeláci) sa stretlo v Kamenci pod Vtáčnikom v turistickej oblasti, aby sa prešlo na Hrádok, horolezcami vyhľadávanú lokalitu. Po necelej hodinke sme sa od Chaty pod Končitou vybrali cez Čertové chodníky až na Hrádok. Trochu nás hneval silnejší vietor, ale inak bolo všetko zvládnuté perfektne. Veríme, že všetci boli spokojní a z turistickej vychádzky si odniesli len pozitívne dojmy.

            Fotogaléria

          • Projekt "Hovorme o jedle" - Jedz zdravo a hýb sa

          • Projekt "Hovorme o jedle" píše už svoju desiatu kapitolu. My sme sa v tomto školskom roku zapojili okrem výtvarnej časti aj do súťažnej aktivity "Jedz zdravo a hýb sa". Tomu sme podriadili celý týždeň. Žiaci vo zvýšenej miere chodili do školy peši, na bicykloch alebo kolobežkách, čomu prispelo aj pekné počasie. Tento fakt si poctivo každý deň značili do svojich tabuliek. Takisto si značili aj to, čo zdravé mali na raňajky, čo zdravé si priniesli na desiatu. Jeden deň sme venovali príprave zdravých pokrmov priamo v škole. Takisto rodičia prispeli zaujímavými dobrotami, ktoré niesli znaky zdravej stravy. Počas týždňa sme sa venovali rôznym pohybovým aktivitám. Absolvovali sme športové dopoludnie, púšťali sme si šarkany, nachýbala spoločná rozcvička. Na konci týždňa sme mali ešte športový krúžok, kde si zahrali dievčatá proti chlapcom. Záver týždňa patril sobotnej turistickej vychádzke na Hrádok. To už bude ale iný príbeh.

            Fotogaléria

          • Exkurzia do Planetária M. Hella v Žiari nad Hronom

          • Naši žiaci sa vybrali na exkurziu do Hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom. Po príchode a privítaní si pozreli rozprávku o medveďovi a tučniakovi, ktorí ich previedli vesmírom. Potom sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o vesmíre, vesmírnych objektoch. Keďže sa ukázalo aj Slnko, vybrali sa von, aby ho prostredníctvom optických zariadení mohli pozorovať. Na záver si deti kúpili rôzne pohľadnice, pohyblivé obrázky, samozrejme s tematikou vesmíru.

            Fotogaléria

          • Sokoliar

          • Dnes sme mali návštevu zo sveta vtáčej ríše. Krkavec, plamienka, kuvik, sokol, to boli naši hostia. Pán Danko, ktorý sa venuje ich chovu a výcviku, nám prišiel ukázať svojich zverencov a predviesť všetko, čo vedia, čo sa naučili. No a svoje umenie predviedli aj naši žiaci. Ukázali, že sa neboja, aktívne sa zapojili do ukážok, dokonca asistovali aj pri ich kŕmení. Ktovie, možno niektorý z našich žiakov takisto bude sokoliarom.

            Fotogaléria