• Slávnostné vyhodnotenie školského roku 2021/2022

          • Koniec školského roka je čas, kedy bilancujeme, oceňujeme. Po dlhšom čase sme sa stretli v kultúrnom dome, aby sme ocenili všetkých žiakov, ktorí dosiahli úspechy v rôznych súťažiach. Keďže úspešných žiakov sme mali v tomto školskom roku veľa, aj cien sme rozdali dosť. Počas slávnostnej akadémie sme premietali priebeh školského roka prostredníctvom prezentácie. Akadémiu nám spríjemnili aj žiaci, ktorí počas školského roka navštevovali súkromnú ZUŠ v hudobnom odbore, veľmi milými hudobnými vstupmi.

            Na záver sme sa rozlúčili s našimi štvrtákmi, ktorí sa od budúceho školského roka rozpŕchnu do nových škôl. Rozlúčil sa s nimi aj pán starosta, ktorý žiakom odovzdal darčeky. Poďakoval všetkým za úspešné zvládnutie tohto školského roka, ocenil aktivitu a snahu žiakov. Takisto bol milo prekvapený tým, čo všetko deti počas roka absolvovali.

            Na záver sme si popriali pokojné, v zdraví prežité leto.

            Fotogaléria

          • Výlet Sv. Anton - Štiavnické Bane

          • Koniec školského roka je okrem riadneho učenia aj v znamení výletov. My sme si pre tento školský rok vybrali okolie Banskej Štiavnice. Najprv sme navštívili kaštieľ vo Svätom Antone. Deti si prezreli expozície kaštieľa. Najprv tú historickú, oboznámili sa s panovníkmi, ktorí v kaštieli žili, so spôsobom ich života. Druhá časť prehliadky bola venovaná poľovníctvu. Deti videli trofeje ulovené panovníkmi, vypreparované zvieratá.

            Potom sme sa ale presunuli k živým zvieratám. Navštívili sme veľmi zaujímavú školu. Školu, kde žiaci majú predmet, ktorý sa nikde inde nevyučuje - sokoliarstvo. Žiaci so svojimi pedagógmi nám predviedli, čo všetko robia a dokážu so svojimi operenými zverencami. Porozprávali nám a následne predviedli, aký majú spolu vzájomný vzťah. Prezreli sme si aj areál, v ktorom sa o zvieratá starajú. Súčasťou predstavenia boli aj samotní žiaci, čo uvidíte vo videách, ktoré sú vo fotogalérii.

            Fotogaléria

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje stravníkom, že odhlásenie zo stravy v období

            od 27.6.2022 - do 30.6. 2022 je možné najneskôr do 24.6. 2022 do 12:00 hod.

            (Pre objednávku mäsa, musíme vedieť presne na koľko stravníkov máme plánovať variť)

            Za pochopenie ďakujem.

            Vedúca ŠJ

            Steinemannová Janka

          • BALTIE 2022 - finálové kolo

          • 10.6.2022 sa v Pustých Úľanoch uskutočnilo finálové kolo medzinárodnej súťaže v programovaní BALTIE 2022. Našu školu reprezentovalo šesť žiakov - K. Pročková, J. Kajaba, F. Mikula a R. Zima v kategórii A a P. Gogora a A. Hanus v kategórii B.

            V tomto školskom roku sa súťaže zúčastnilo celkovo 7795 žiakov z troch štátov. Naše deti nesklamali a svoje umiestnenia z krajského kola si nielen obhájili, ale aj vylepšili. Najlepšie sa darilo K. Pročkovej, ktorá vo svojej kategórii obsadila skvelé 15. miesto, viac teší, že je druhá najlepšia zo Slovenska. Takisto na výbornom, na celkovom 19, mieste skončil J. Kajaba.  Pochvalu si však zaslúžia aj ostatní žiaci, spravili maximum preto, aby boli úspešní.

            Za to, že do Pustých Úľan sme mohlli cestovať v takom počte, patrí vďaka aj p. Mikulovi, ktorý časť výpravy bezpečne odviezol a aj doviezol domov.

            Fotogaléria

          • Superfloorball

          • Prvýkrát v histórii školy sa naši žiaci zapojili do súťaže, ktorú usporiadal Slovenský zväz floorballu. Okresné kolo zarganizovala ZŠ Nitrianske Rudno. Keďže súťaž bola rozdelená na dve časti, tak sme po dva dni cestovali do Nitrianskeho Rudna, aby sme si zmerali sily a zručnosti s rovesníkmi z iných škôl.

            V utorok, 7.6.2022 išli prváci a druháci. Päťčlenné družstvo v zložení N. Rumanová, M. Havala, J. Mešina, F. Mikula a P. Brida súťažili v súťaži zručnosti v štafetách. Spolu sa súťaže zúčastnilo 6 družstiev, no a naše deti v štafetách družstiev veľmi milo prekvapili, zvíťazili a obsadili skvelé 1. miesto. Navyše N. Rumanová bola druhá najlepšia spomedzi všetkých dievčat. V galérii sa objavia aj nejaké videá, kde môžete vidieť šikovnosť našich detí.

            Vo štvrtok potom vyrazili tretiaci a štvrtáci (D. Havalová, A. Brida, P. Gogora, T. Dolinay, A. Hanus, M. Košian), aby sa porovnali v menšej verzii floorballu, už podľa pravidiel. Naši žiaci sa nestratili, spomedzi siedmich družstiev získali piate miesto. Navyše P. Gogora bol vyhodnotený ako najlepší brankár turnaja. 

            Boli sme jediná škola, ktorá sa na tieto turnaje pripravovala mimo riadnej telocvične. O to viac teší aj status na sociálnych sieťach, ktorý pridávame v obrázku. Pán riaditeľ z Nitrianskeho Rudna tento fakt vyzdvihol, čo nás nesmierne teší a utvrdzuje v tom, že máme veľmi šikovné deti. Odmenou im boli nielen diplomy a flooraballové loptičky, ale aj uznanie súperov.

            Fotogaléria