• Videohovor s deťmi a pedagógmi z Jarošova nad Nežárkou

          • Záložka do knihy spája školy je projekt, do ktorého sme aktívne zapojení už niekoľko rokov. Ako partnerskú školu máme podobnú školu tej našej. V Českej republike je obec Jarošov nad Nežárkou a práve v tejto obci máme partnerskú školu. Dnes sme sa rozhodli, keďže tento týždeň bol Medzinárodný deň európskych jazykov, že sa virtuálne spojíme a trošku sa porozprávame. Tak sme sa prostredníctvom výpočtovej techniky končne videli a počuli. Nebolo veľkým prekvapením, že deti si navzájom rozumeli, veď naše jazyky sú stále veľmi podobné. Napriek tomu sa deti navzájom skúšali nejaké "zaujímavé" slovíčka, ktoré inak znejú v našich jazykoch. Deti ale všetko hravo zvládli. Tešíme sa na ďalšie takéto stretnutia, ale aj na tie ozajstné.

            Fotogaléria

          • Výlet do Atlantis Centra v Leviciach

          • Fyzika na vlastnej koži - aj takto by sme mohli premenovať vzdelávacie centrum Atlantis v Leviciach. Už niekoľko rokov ho naši žiaci navštevujú, aby si na vlastnej koži vyskúšali rôzne fyzikálne zákony. Pohrali sa so zvukovými trubicami, s vetrom, odhalili tajomstvá zrkadiel, vyskúšali si, ako funguje páka, kladka, skladali ozubené kolesá. Najviac asi zaujali bubliny, ale deti si prišli na svoje na každom mieste.

            Fotogaléria

          • Svätá omša venovaná škole a žiakom

          • Náš pán farár počas slávnostného otvorenia školského roku pozval všetkých žiakov a rodičov na svätú omšu, ktorú sa rozhodol venovať škole, žiakom a celému školskému roku. V kostole počas omše požehnal všetkým - rodičom, žiakom, učiteľom, aby sme tento školský rok úspešne začali, ale aj dokončili. Deti si mohli priniesť školské tašky, ktoré im pán farár požehnal.

            Fotogaléria

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

          • V pondelok 5. septembra sa otvorili brány škôl, vrátane tej našej. Pekné počasie privítalo žiakov a rodičov na školskom dvore. Prítomným sa prihovoril najprv riaditeľ školy. Svojou návštevou a krátkym príhovorom nás poctil aj pán farár, ktorý poprial všetkým úspešný školský rok. V závere sme privítali nových žiakov - prvákov. Tí zažívali veľký deň, keďže sa z nich už stali veľkí školáci. Po slávnostnom úvode sa prváci odobrali do svojej triedy, kde ich pani učiteľka oboznámila s prvými informáciami a povinnosťami. Takisto ich čakalo niekoľko darčekov. 

            Fotogaléria

          • Ešte návrat k minulému školskému roku - letné ŠKD

          • Vrátime sa ešte ku koncu školského roku. Počas prvých dvoch júlových týždňov bol v prevádzke školský klub detí. Prihlásení žiaci sa venovali rôznym aktivitám. Spolu s pani vychovávateľkou realizovali rôzne činnosti od umeleckého vyžitia, prechádzok po okolí až po návštevu cudzokrajných zvierat. Zaoberali sa svetom módy, jednoducho, venovali a rôznym veciam, ktoré ich bavili. Posúďte sami prostredníctvom fotogalérie.

            Fotogaléria