• 7.10.2020 - Vyhodnotenie súťaže "Matematický klokan 2020"

          • Súťaž Matematický klokan sa zvyčajne koná v marci. No kvôli prerušeniu vyučovania sa konala až v júni. V našej škole sa do nej zapojilo 20 žiakov zo všetkých štyroch ročníkov. Treaz nám organizátori poslali diplomy a ceny pre súťažiacich, ktoré sme s radosťou odovzdali. Už sa tešíme na ďalšie súťaže.

            Fotogaléria

          • 11.9.2020 - Didaktické hry

          • Naši žiaci s pani učiteľkami využili krásne slnečné počasie a vybrali sa na didaktické hry. Overenú trasu od školy smerom na Fančovú a späť zvládli všetci. Príroda im poskytla príjemné výhľady do širšieho okolia. Takisto sa mohli pokochať flórou a faunou, ktorá sa už pomaly, ale isto pripravuje na jeseň.

            Fotogaléria

          • 2.9.2020 - Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021

          • Školský rok 2020/2021 bol oficiálne otvorený. Žiaci, rodičia, zamestnanci školy sa stretli na školskom dvore, aby po prázdninách opäť rozbehli kolobeh desiatich mesiacov práce. Prítomným sa prihovorili starosta obce a riaditeľ školy. Privítali sme nových prváčikov, ktorí si ako prví otestovali "tvrdosť" školských lavíc. Veríme, že všetci sa už tešia na nadchádzajúce dni. Takisto veríme, že tento školský rok nám nik a nič nepokazí.

            Fotogaléria

          • Informácie pre rodičov a žiakov pred nástupom do školy

          • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy zdravotný dotazník a vyhlásenie, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Nástup žiakov do školy je povinný. Obe tieto tlačivá sú v dokumente, ktorý si môžete tu (Dotaznik_vyhlasenie_bezinfekcnost_rodicia.pdf). Ak nemáte takú možnosť, prídite si do školy pre tieto tlačivá, 2. septebmbra, najneskôr 3. septembra ich budeme vyžadovať.

          • Slávnostné vyhodnotenie školského roka

          • Tak, ako každý rok, aj teraz sme predposledný deň v školskom roku venovali odmeňovaniu žiakov za rôzne súťaže, aktivity. Tento rok sme vyhodnocovali v škole, bez prítomnosti rodičov. Svojou prítomnosťou nás poctil a potešil pán starosta, ktorý strávil s nami túto slávnostnú chvíľu. Hoci školský rok poznačilo prerušenie vyučovania, mali sme čo vyhodnocovať. Súťaží sme napriek tomu absolvovali dosť a mali sme aj dosť úspechov. To je dôkaz toho, že naši žiaci sú veľmi šikovní.

            Fotogaléria

          • Koncoročná opekačka

          • Predposledný deň školského roka sme zorganizovali pre našich žiakov opekačku pod naším orechom. Pani učiteľky pripravili všetko potrebné, deti priniesli doma upečené chlebíky, zabezpečený bol aj pitný režim. Vybavili sme navyše perfektné počasie. Ohník sa bez problémov rozhorel a všetko, čo sa dalo zjesť, bolo nakoniec zjedené. Super ukončenie školského roka.

            Fotogaléria

          • Baltie 2020 - školské kolo

          • Už sme ani nedúfali, no nakoniec sme sa dočkali. Súťaž Baltie 2020  po prerušení pokračuje školským kolom. Hoci od domáceho kola ubehlo veľa času, deti programovať nezabudli. Do školského kola sa zapojilo 18 žiakov zo všetkých štyroch ročníkov. Prinášame zatiaľ neoficiálne výsledky.

            V kategórii B súťažili dvaja žiaci. na 1. mieste skončil M. Stachera a na 2. mieste D. Gregorová (obaja 4. ročník).

            V kategórii A bola konkurencia väčšia. Tu uvedieme poradie na prvých piatich miestach:

            1. miesto - J. Kajaba (1. ročník)

            2. miesto - Š. A. Zeleník (2. ročník)

            3. miesto - S. Bátorová (2. ročník)

            4. miesto - R. Zima (1. ročník)

            5. miesto - T. Maceková (3. ročník)

            Ďalšie poradie sa deti dozvedia v škole, kde im budú odovzdané diplomy za školské kolo. Víťazom gratulujeme a veríme, že nás budú reprezentovať v ďalších kolách, ktoré budú už v septembri.

            Fotogaléria

          • Matematický klokan

          • Po návrate do školy nám najprv bolo ľúto, že mnoho súťaží bolo zrušených. Ale v týždni od 8. do 12. júna sme riešili úlohy Matematického klokana, ktorý sa mal konať v marci. Tí, čo boli v škole, klokana riešili v škole a tí, čo v škole neboli, ho riešili online z domu. Máme takto aspoň novú skúsenosť, že to ide aj inak. 

            A ako sa nám darilo? Veľmi dobre.

            V 1. ročníku máme troch žiakov s plným počtom bodov. Sú to: R. Zima, S. Kučerová, Z. Mešinová. Veľmi dobre úlohy vyriešili aj J. Kajaba a E. Švecová.

            V 2. ročníku plný počet bodov získala V. Halanová. Druhý najlepší výsledok dosiahla E. Sluková.

            V 3. ročníku najlepšie skončili P. Rumana a D. Ďuriš.

            No a vo 4. ročníku najlepší výsledok dosiahol M. Stachera.

            Uznanie si však zaslúžia všetci, aj tí, čo získali menej bodov. Snažili sa ako najlepšie vedeli. Hádam ich to povzbudí do ďalších ročníkov.

            Fotogaléria

          • Od 1.6. konečne otvárame brány základnej aj materskej školy

          • Tak sme sa dočkali. V pondelok 1.6. na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a rozhodnutia zriaďovateľa opäť privítame v priestoroch základnej a materskej školy našich žiakov a deti. Samozrejme, že pri tom musíme dodržiavať prísne bezpečnostné opatrenia.

          • Návrat ku Dňu matiek

          • Ešte sa na chvíľku pristavíme k sviatku, ktorý mali mamičky. Prváci doma vyrobili pre svoje mamičky, krásne darčeky. Posúďte sami.

          • Zápis do materskej školy pre školský rok 2020/2021

          • Zástupkyňa materskej školy v Čereňanoch  určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok 2020/2021 od 30. apríla 2020 do 12. mája 2020. Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Dieťa bude prijaté iba na adaptačný pobyt.

            Elektronickú prihlášku „Žiadosť o prijatie do MŠ“ môžete vyplniť na webovej stránke školy  –ZŠ s MŠ Čereňany (http://cerenanyzs.edupage.org – Hlavná stránka – Elektronická prihláška), alebo osobne vyzdvihnúť v MŠ dňa 4.5.2020 od 10,00 hod. do 11,00 hod.

            Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa budú podávať od 30. apríla 2020 do 12. mája 2020 s tým, že

            1. podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou.
            2. Osobne môžete priniesť prihlášku dňa 12.5.2020 do Základnej školy od 10,00 do 14,00hod.
            3. V prípade dieťaťa so špeciálnymi potrebami bude dieťa bez priloženého zdravotného potvrdenia prijaté iba na diagnostický pobyt.

            V prípade otázok sa môžete informovať na tel. čísle 0910249149 , alebo  mailom  mscerenany@mail.com   

            PODMIENKY PRIJÍMANIA

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží  zástupkyni, alebo riaditeľovi ZŠ s MŠ  Čereňany.

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijíma spravidla dieťa  od troch do šiestich rokov veku.

            Dieťa po dovŕšení dvoch rokov veku môže byť prijaté do materskej školy, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky.

            Do MŠ nesmie byť prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo dva roky veku.

             Podmienkou prijatia dieťaťa je osvojenie základných hygienických  návykov (odplienkovanie) a sebaobslužných činností (čiastočná samostatnosť pri jedení a obliekaní).

             Ak sa po nástupe dieťaťa prejaví nezvládnutie hygienických návykov, dochádzka dieťaťa bude prerušená na dobu potrebnú na ich vytvorenie.

            Do materskej školy sa prijímajú deti pre nasledujúci školský rok. Deti môžu byť prijímané aj počas školského roka, pokiaľ to umožňujú kapacity MŠ.

            Prednostne budú akceptované žiadosti, ktoré boli predložené  v čase vyhláseného zápisu detí do MŠ.

            Z dôvodu ľahšej adaptácie dieťaťa možno prijať dieťa na čas adaptačného alebo diagnostického pobytu, v ktorom zákonný zástupca privádza dieťa do materskej školy postupne na dohodnutý čas (najviac štyri hodiny), spolupracuje s pedagogickými zamestnancami a po prevzatí dieťaťa z materskej školy zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa. Pri zníženej adaptačnej schopnosti dieťaťa môže zástupkyňa po prerokovaní so zákonným zástupcom rozhodnúť o prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy na dohodnutý čas. Dôvodom prerušenia dochádzky je aj dodatočné zistenie nezvládania základných hygienických návykov.

            Do MŠ sa prijímajú deti zdravé, môžu sa začleňovať aj deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, deti nadané a talentované, a to v prípade, ak sú v MŠ vytvorené vhodné materiálne, hygienické a iné špecifické podmienky potrebné pre začlenenie. 

            Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, spolu s údajom o povinnom očkovaní sa vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu bude predkladať dodatočne, pred nástupom do MŠ. Dodatočné predloženie platí aj ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca následne dodatočne predloží aj vyjadrenie príslušného školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            V zmysle zákona č. 245/2008 § 59 sa prednostne prijímajú: 

            - deti, ktoré dovŕšia piaty rok veku do 31. augusta príslušného kalendárneho roka,

            - deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou,

            - deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. 

            Pri rozhodovaní o prijatí dieťaťa do materskej školy sa berie do úvahy kapacita tried a zástupkyňa zohľadňuje nasledovné podmienky na prednostné prijímanie detí, prerokované pedagogickou radou:

            1. Dieťa má v tunajšej MŠ súrodenca a spĺňa podmienky prijatia do MŠ

            2. Dieťa má trvalý pobyt v obci Čereňany

            3. Dieťa k 31. augustu dovŕši tri roky veku, prípadne ide o dieťa staršie ako 3 roky

            4. O dieťa sa stará osamelý zákonný zástupca

            5. Obaja rodičia dieťaťa sú zamestnaní

            Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy vydá riaditeľ základnej školy s materskou školou  do 30. júna 2020.

             

          • Tvorba v čase korony

          • Každého z nás vírus, ktorý vládne svetu, uzavrel doma L Nás to však neodradilo a neznechutilo! Ideme ďalej - učíme sa a tvoríme. Či na podnet pani učiteliek alebo z vlastnej tvorivej chutiJ Pozrite sa, ako naši šikovní a tvorby chtiví žiaci všeličo všakovaké povyrábali! Verím, že toto ešte nie je všetko a ďalších pár pekných, oku lahodiacich kúskov ešte popridávame J Tešíme sa už teraz.

          • Korona "herbáre" našich žiakov

          • Naši žiaci nezaháľajú ani počas mimoriadnej situácie. To, čo nemôžu robiť v škole, robia doma. Prváci si vytvorili svoje herbáre. Niekoľko z nich si môžete pozrieť. 

          • Výtvarné talentárium

          • Počas tejto mimoriadnej situácie nezabúdame ani na súťaže. Hoci niektoré sú zrušené, čo nás veľmi mrzí, niektoré sú aktuálne alebo presunuté. Jednou z tých presunutých je aj Talentárium, ktoré organizuje CVČ Bojnice. Naši žiaci ešte pred zatvorením škôl tvorili a pani učiteľka práce odoslala do spomenutého CVČ. Odoslané práce si môžete pozrieť vo fotogalérii. Budeme trpezliví a na výsledky si počkáme.

          • Vyučovanie počas mimoriadnej situácie

          • Ako už viacerí z nášho okolia viete, aj napriek mimoriadnej situácii, ktorá v súčasnosti panuje na celom Slovensku, v našej škole beží "riadne" vyučovanie v mimoriadnom režime už niekoľko dní, týždňov. Naši žiaci sa veľmi zodpovedne pripájajú do aplikácie Zoom, aby sa aspoň virtuálne stretávali so spolužiakmi, pedagógmi, ktorí sa snažia odovzdať im maximum toho, čo v tejto situácii môžu odovzdať. V tomto patrí veľké poďakovanie a pochvala žiakom a aj rodičom, ktorí pomohli v začiatkoch používania tohto programu. Takisto patrí veľké poďakovanie všetkým pani učiteľkám, ktoré pristúpili na tento spôsob vyučovania. Verte všetci, že aj my sme sa naučili veľmi veľa nových vecí, ktoré využijeme v ďalšej práci. Pridávame pár fotografií, na ktorých môžete vidieť spôsob, ako sa v týchto dňoch učíme.

          • Aktuálne informácie

          • Dobrý deň prajem všetkým, posielam informácie, ktoré sme dostali a sú pre nás aktuálne.

             

            Vyučovanie v školách bude prerušené až do odvolania, povedal minister školstva Branislav Gröhling​ z SaS.

            Školský rok by sa mal skončiť ako zvyčajne do 30. júna.

            Vyučovacia látka, ktorá sa dovtedy nepreberie, sa presunie do ďalšieho školského roka.

            Posunú sa aj termíny zápisov do základných škôl.

            Mali by sa uskutočniť od 15. do 30. apríla. Deti nebudú musieť prísť osobne.

            Pre deti, ktoré nemajú výučbu cez internet, pripraví verejnoprávna televízia rozšírené vyučovacie programy. Od budúceho týždňa ich bude vysielať sto minút denne.

            Aktívny je už aj web www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia
            materiály na digitálne vzdelávanie.

          • Prerušenie prevádzky

          • Vážení rodičia,

            na základe opatrení ústredného krízového štábu bude od 13.3.2020 (pondelok) zatvorená celá škola až do odvolania.