• Divadelné predstavenie - Divadlo na predmestí

          • Vo štvrtok k nám zavítalo po dlhom čase divadlo. Niekoľkokrát prekladané predstavenie Divadla na predmestí sme konečne mohli zrealizovať. Herci tohto divadielka nám zahrali hru o Danke a Janke. Všetci žiaci spolu so škôlkarmi sa na predstavenie tešili a patrične si ho aj užili. Herci vtiahli všetkých do deja, každý skákal, tancoval, bavil sa. Veríme, že si z príbehu zobrali aj nejaké to ponaučenie. Vo fotogalérii sú aj obrázky, ktoré žiaci vytvorili po predstavení.

            Fotogaléria

          • Svetový deň vody

          • 22. marec je deň, kedy si na celom svete pripomíname Svetový deň vody. Aj my sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami. V triedach sme sa rozprávali o význame vody, o tom, ako ju využívať, ale najmä chrániť. Žiaci sledovali videá, prezentácie na tému ochrany vody, vypracovávali rôzne pracovné listy. Veríme, že žiaci si cez tieto aktivity uvedomili význam vody a že ňou odteraz budú viac šetriť.

            Fotogaléria

          • Vianočná pohľadnica - odovzdanie výhry

          • Pred časom sme tu písali o úspechu našej žiačky Nelky Bartošovej vo výtvarnej súťaži Vianočná pohľadnica. V týchto dňoch sme dostali balík, na ktoro bolo meno Nelky. Výhru sme jej s potešením odovzdali. Všetci sme boli zvedaví, čo všetko vyhrala, čo všetko si za 1. miesto zaslúžila.

            Fotogaléria

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo + vyhodnotenie

          • Jednou z tradičných súťaží, do ktorých sa zapájeme, je aj Hviezdoslavov Kubín, súťaž v prednese poézie a prózy. ide o postupovú súťaž. Triedne kolá prebehli už skôr a z nich získali právo postupu do školského kola len niektorí. Tí, ktorí predviedli v triednom kole najlepšie výkony. Po školskom kole sme mali veľmi ťažké rozhodovanie, kto sa umiestní na ktorom mieste. Nakoniec sme nielen my, ale aj deti, ktoré boli ako diváci, rozhodli nasledovne:

            Kategória žiakov 1. ročníka (nesúťažná):

            1. miesto: D. Sluková, V. V. Viteková

            Kategória žiakov 2. - 4. ročníka - poézia: 

            2. miesto: E. Sluková, R. Zima

            3. miesto: T. Švorcová, A. Hanus, P. Gogora

            Kategória žiakov 2. - 4. ročníka - próza:

            1. miesto: F. Mikula

            2. miesto: L. Prokschová

            3. miesto: P. Brida

            Cena poslucháča (hlasovali deti zo všetkých súťažiacich): L. Prokschová

            Forogaléria

          • Deň otvorených dverí

          • Už pomaly jarne vyzdobená škola privítala našich predškolákov v sprievode rodičov na Dni otvorených dverí. Situácia doteraz nebola priaznivá návštevám predškolákov v škole alebo naopak. Takisto sme nemohli organizovať naše tradičné Vianočné tvorivé dielne. Tak sme využili konečne čas, kedy sme sa s predškolákmi mohli stretnúť, ukázať nielen im, ale aj rodičom prostrednie školy. Bol konečne čas porozprávať sa s nimi. Deti nám zas ukázali, čo už všetko vedia. Takisto povedali, že do školy sa už veľmi tešia. 

            Fotogaléria

          • Všetkovedko - vyhodnotenie

          • Po trošku dlhšom čakaní sme sa dočkali vyhodnotenia súťaže Všetkovedko. Naši žiaci, ktorí sa do tejto súťaže zapojili, si prebrali diplomy a veľmi pekné vecné ceny. Niektorým sa darilo viac, niektorým menej, ale každý si, čo sa odmien týka, každý si prišiel na svoje. Všetkým blahoželáme a tešíme sa na učasť v ďalších súťažiach, ktoré máme naplánované.

            Fotogaléria

          • Pre našich nádejných šachistov

          • V tomto školskom roku sme trošku vážnejšie začali činnosť Šachového krúžku. Deti sa na ňom učia hrať nielen túto kráľovskú hru, ale venujeme sa aj iným doskovým a spoločenským hrám, ako je Dáma, Domino, uvidíme, či zvládneme aj Backgammon alebo iné hry. 

            No ale pre šachistov sme pripravili niekoľko prekvapení. Aby sme nesedeli len na stoličkách v lavici, zabezpečili sme demonštračné magnetické šachy, ktoré sa nachádzajú v triede tretieho ročníka, ale najmä veľkú šachvnicu s figúrkami, ktorú sme nainštalovali na našej chodbe. Čierno-biele políčka nám vyrobili vo firme NOVING, s.r.o.. Ďakujeme pánovi Ing. Jurajovi Kiabovi, Ing. Kataríne Štangovej, ktorí nám pomohli zrealizovať túto šachovnicu podľa našich predstáv. Veríme, že nám bude slúžiť k spokojnosti.

            Fotogaléria

          • Návšteva z ríše zvierat

          • V stredu pred jarnými prázdninami nám na dvere čosi zaklopalo. Nie rukou, ale zobákom. Deti potešil rodič nášho tretiaka, pán Zima, ktorý priniesol do školy samičku papgája. Ukázal deťom, čo všetko dokáže nelen robiť, ale aj porozprávať. Takisto deti si tohto tvora poťažkali na vlastných rukách. Mali tak celkom zaujímavú hodinu prírodovedy.

            Fotogaléria

          • Druháci Maksikáči sa opäť činili

          • Žiaci našej školy sú už niekoľko rokov zapojení do celoročnej matematickej súťaže MAKSÍK. No sú nielen súťažiaci, ale aj spolutvorcovia Maksíkovin, kde sa nachádzajú súťažné zadania jednotlivých kôl. Kreslia obrázky, ktoré sa ocitnú na titulných stranách, píšu príbehy, ktoré sú podkladom pre jednotlivé zadania. Teraz za to dostali aj špeciálne ceny, ktoré ich veľmi potešili.

            Fotogaléria

          • Fašiangy v škole

          • Končí sa obdobie zábav, plesov a veselíc. Ľudia oslavujú Fašiangy, ako vedia. Sprievodmi, pochovávaním basy, ... My v škole sme si Fašiangy pripomenuli a oslávili po svojom. V každej triede sa objavili žiaci, ale aj pani učiteľky prezlečené v karnevalových maskách a spolu s deťmi si ukázali, ako treba zachovávať ľudové tradície. A že bolo v škole veselo, posúďte sami.

            Fotogaléria

          • Záložka do kníh spája školy - dostali sme balíček z Jarošova nad Nežárkou

          • V týchto dňoch sme dostalli veľmi zaujímavý balíček. Prišiel z Čiech, od našich kamarátov z Jarošova nad Nežárkou. V rámci projektu "Záložka do kníh spája školy" sme sa spoločne s našimi českými kamarátmi dohodli, že v spoločnej spolupráci budeme pokračovať aj tento školský rok. No a keďže pandemická situácia dovolila nielen nám, ale aj deťom v Čechách riadne pracovať až teraz, tak výmena darčekov prebehla síce trochu neskôr, no o to srdečnejšie a radostnejšie. My sme svoje darčeky poslali pred Viancami, no a teraz prišiel balíček aj z Jarošova nad Nežárkou. Naše deti sa balíčku veľmi, veľmi potešili. všetky darčeky sa veľmi páčili. Deti si ich rozdelili. Darčekom sa potešili aj deti v materskej škole. 

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu, ktorá sa bude diať v rámci niektorých predmetov, tešíme sa na videohovory, aby sme sa aspoň na diaľku videli. No a ak to situácia a možnosti dovolia, radi by sme sa videli aj osobne.

            Fotogaléria

          • Krásny úspech našej žiačky vo výtvarnej súťaži

          • Oravské kultúrne stredisko organizuje výtvarnú súťaž VIANOČNÁ POHĽADNICA už 18 rokov. Ide o medzinárodnú súťaž, do ktorej bolo tento ročník prihlásených okolo 1120 výtvarných prác od mladých výtvarníkov zo štyroch krajín (Slovensko, Česko, Poľsko a Srbsko). A medzi nimi sa v kategórii do 10 rokov umiesnila na úžasnom 1. mieste naša žiačka, Nelka Bartošová, žiačka 2. ročníka. Dosiahla tak pre seba a pre našu školu nádherný úspech, z ktorého sa veľmi tešíme a ku ktorému jej srdečne gratulujeme. Takisto gratulujeme a ďakujeme aj pani učiteľke Košianovej, ktorá ju veľmi úspešne viedla. 

            Úspešné práce z tejto súťaže sa dostali na skutočné vianočné pohľadnice, ktoré sa potom rozleteli po celom svete.

            Pripájame aj link na video z vyhodnotenia, ktoré zverejnili organizátori súťaže. V niektorých momentoch tam Nelkinu prácu uvidíte (0:22; 4:55)

            Vianočná pohľadnica 2021 

             

          • Vianočný punč v ŠKD

          • Na koniec kalendárneho roka sa družinári rozhodli, že si spravia vianočný punč (samzrejme nealko). Hneď po obede sa pustili do práce. Receptúru neprezradíme, je tajná. Pomocníkov bolo mnoho, preto málokto vie, čo tam kto dal, ale nakoniec všetkým chutil. Veríme, že na budúci rok budeme môcť na punč pozvať aj rodičov.

            Fotogaléria

          • Rozlúčka so starým rokom

          • Každoročne posledný deň v škole na konci kalendárneho roka sa nesie v znamení posedenia v triedach a rozlúčky so starým rokom. Deti hrajú rôzne hry, maškrtia na dobrotách, ktoré priniesli z domu, počúvajú vianočné koledy. tento rok sme k tomu pridali tvorivé aktivity v triedach. Deti si vyrábali vianočné dekorácie, ozdoby. Celé dopoludnie sa nieslo v pokojnom vianočnom duchu a všetci sme si ho náramne užili.

            Všetko však začalo oveľa skôr. Už na začiatku decembra si žiaci spolu s pani učiteľkami vzdobili celú školu. V triedach sa objavili všakovaké vianočné dekorácie, stromčeky. Na chodbe sme postavili stromček s Betlehémom. Okná a nástenky sa odeli do zimného, vianočného šatu. 

            Navštívil nás Mikuláš (paán starosta). Všetkým deťom doniesol to, čo si zaslúžili za to, aké boli počas celého roka.

            V priestoroch školy sa objavil balík želaní a truhlica dobrých skutkov. Bola aj vianočná pošta. Druháci boli svoje listy zaniesť na poštu, štvrtáci dostali balík s darčekmi od kamarátov z Liptovského Mikuláša a my sme odoslali balík do Jarošova nad Nežárkou s darčekmi.

            No a potom prišiel ten posledný deň, o ktorom je už písané vyššie. Pridali sme aj fotografie, tka prajeme príjemné prezeranie bohatého albumu.

            Fotogaléria

          • Záložka do kníh spája školy

          • Cezhraničný projekt, ktorého hlavným cieľom je rozvoj čitateľskej gramotnosti, píše v našej škole už niekoľkoročnú tradíciu. Bohužiaľ, v tejto dobe je obmedzený najmä na elektronickú komunikáciu. My sme sa aj tento rok spojili so Základnou a materskou školou v Jarošove nad Nežárkou. Možno trošku neskôr, ale o to srdečnejšie sme odoslali balík so "záložkami". Oni to celkom záložky nie sú. Pani učiteľky si vymysleli niečo iné. A tak do Čiech putujú ručne vyrobené stojany na perá a ceruzky, originálne slovníčky, maňušky. okrem toho sme pribalili aj nejaké naše predmety a - knižku. 

            Veríme, že v Jarošove nad Nežárkou urobíme pred Vianocami deťom trošku radosť.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Nastal čas, kedy sa snažíme spomaliť, zamyslieť sa. V tomto predvianočnom čase sa stretnú blízki. Mnohí seniori ale takéto nezažijú. Preto sme spolu s deťmi pripravili balíčky, ktoré im dnes, 6.12., zavezieme do domova dôchodcov v Diviackej Novej Vsi. Minulý rok sme urobili radosť seniorom v Bankách. Vidieť radosť v očiach starých ľudí a potešiť ich malým darčekom z lásky, je najkrajší darček.

          • Vianočná výzdoba v našej škole

          • Blížiace sa Vianoce a vianočná atmosféra dýcha na nás zo všetkých strán.

            Zimnou náladou žije aj naša školička. Na výzdobe sa podieľali pani učiteľky spoločne so žiakmi, ktorým ďakujeme za pomoc. Veríme, že aj oni sa v škole cítia príjemnejšie, keď vedia, že na výzdobe majú svoju zásluhu.

          • Informatická súťaž - iBobor 2021

          • Žiaci našej školy sa už pravidelne zapájajú do medznárodnej informatickej súťaže iBobor. V tomto školskom roku súťažili druháci a tretiaci v kategórii Drobci. V rámci Slovenska sa do nej zapojilo 21 202 žiakov. V tetko kategórii máme 11 úspešných riešiteľov. Najviac sa darilo N. Rumanovej, M. Belianskej, J. Kajabovi a N. Bartošovej. Úspešní riešitelia boli ďalej: Z. Mešinová, V. Obžerová, K. Pročková, T. Švorcová, R. Zima, Š. Hubač, L. Prokschová

            V druhej kategórii (Bobríci) súťažili štvrtáci a z iných škôl aj piataci. Celkovo na Slovensku v tejto kategórii súťažilo 25 412 žiakov. Tu sme úspešných riešiteľov nemali, no najbližšie k titulu úspešný riešiteľ bola Z. Cviková.

            Fotogaléria