• Rozdali sme záložky z Jarošova nad Nežárkou

          • Ako sme na konci kalendárneho roka písali, v rámci projektu Záložka do knihy spája školy sme nadviazali spoluprácu so Základnou školou a materskou školou z českého mesta Jarošov nad Nežárkou. Deti z tejto školy nám poslali záložky, ktoré sme ale nemohli odovzdať našim žiakom, nakoľko od nového roku sme ostali na dištančnom vzdelávaní. Podarilo sa to až teraz, keď sme sa konečne ocitli v škole. Naše deti sa záložkám mimoriadne potešili a hneď si ich založili do svojich kníh.

            Fotogaléria

          • Prváci počas online vyučovania

          • Prerušenie prezenčnej výučby nezastavilo v škole nikoho, ani prvákov. Spolu s pani učiteľkou, za pomoci rodičov deti všetko nakoniec super zvládli. Vo fotogalérii je vidieť, čomu všetkému sa počas tohto obdobia venovali.

            Fotogaléria

          • Darček od zriaďovateľa

          • V dnešnej dobe musíme robiť mnohé opatrenia, aby sme mohli znovu vidieť deti v škôlke a žiakov v škole. To isté považuje za dôležité a má na mysli aj pán starosta. Zabezpečil preto do školy aj do škôlky do každej triedy nepriame germicídne žiariče, aby žiaci mali bezpečnejšie, hygienickejšie prostredie na vzdelávanie sa. Veríme, že nám budú spoľahlivo slúžiť. Ďakujeme.

          • OTVÁRANIE MATERSKEJ A ZÁKLADNEJ ŠKOLY A TESTOVANIE

          • Obec Čereňany ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou Čereňany oznamuje, že vzdelávací proces prezenčnou formou pre všetkých žiakov základnej školy sa začína v pondelok 22. 2. 2021. V prípade materskej školy bude vzhľadom na epidemickú situáciu otvorená od 22.2.2021 iba jedna trieda.

            Vstup dieťaťa do zariadenia školy je v zmysle nariadení a rozhodnutí štátnych orgánov podmienený preukázaním sa platným testom s negatívnym výsledkom testovania zákonného zástupcu dieťaťa. Obec na podporu návratu čo najväčšieho počtu detí do škôl organizuje skríningové testovanie, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. 2. 2021 od 8:00 do 16:00 na odbernom mieste v Základnej škole.

            Pri tejto príležitosti môžu byť otestovaní aj ostatní občania, ktorí sa nevyhnutne potrebujú preukázať negatívnym testom napr. na plánovanej návšteve lekára alebo v zamestnaní u zamestnávateľov, ktorí testovanie neorganizujú.

          • Snehuliaci - koviďáci alebo konečne napadol sneh

          • Konečne sa v našom kraji objavil sneh. naši žiaci nelenili a postupne plnia úlohu, ktorú dostali - vytvoriť nejaký snehový výtvor, aby boli aj na čerstvom vzduchu. Výtvory sú zaujímavé, od snehuliakov - koviďákov, po rôzne bunkre alebo modely kovidového vírusu. Deti využili svoju fantáziu. Ďalšie výtvory čakáme a postupne zverejňujeme v našom albume.

            Fotogaléria

          • Vianočná pohľadnica - vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • CVČ Bojnice každoročne organizuje zaujímavé výtvarné súťaže. Jednou z nich je Vianočná pohľadnica. Naši žiaci v nej opäť získali veľmi pekné umiestnenia. M. Bellianska obsadila 3. miesto v kategórii žiakov 1. - 4. ročníka. E. Sluková sa umiestnila na 2. mieste v kategórií ŠKD, no a T. Švorcová v tejto kategórii obsadila 1. miesto. Všetkým dievčatám blahoželáme.

          • Záložka do knihy spája školy

          • V tomto školskom roku sme sa opäť zapojili do cezhraničného projektu Záložka do knihy spája školy. My sme záložky odoslali skôr, keďže sme normálne chodili do školy. Organizátori nám pridelili ako partnera projektu Základnú školu a materskú školu v Jarošove nad Nežárkou. A keďže oni kvôli kovidovej situácii nastúpili do školy neskôr, záložky nám prišli až teraz. No a teraz zas do školy nechodíme my, takže deti a žiaci dostanú záložky, keď prpídeme do školy. Zatiaľ sa môžeme záložami z Čiech pokochať aspoň prostredníctvom fotografií.

            Fotogaléria

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • Tretiaci a štvrtáci každý rok riešia úlohy Matematickej pytagoriády. V tomto školskom roku sme prvýkrát využili možnosť riešiť úlohy online, a to napriek tomu, že žiaci riadne chodia do školy. Bola to pre nás nová skúsenosť, ktorú si všetci pochvaľovali. Všetko fungovalo tak, ako malo. No najmä fungovali múdre hlavičky našich žiakov. Viacerí z nich ostali tesne pred bránami titulu "Úspešný riešiteľ". No dvaja sa našli - Terezka Maceková a Paľko Rumana. Títo dvaja žiaci  nás budú reprezentovať v ďalšom kole. Veríme, že bude.

            Fotogaléria

          • Opäť úspech našich výtvarníkov - Spomienky na leto

          • Naši výtvarníci vedení pani učiteľkou Košianovou slávia úspech v ďalšej výtvarnej súťaži. CVČ Prievidza vyhlásilo súťaž "Spomienky na leto". Naši žiaci sa činilli a výsledkom je 2. miesto Daniely Havalovej a čestné uznanie Sarah Bátorovej. Obom dievčatám gratulujeme a veríme, že vo svojom výtvarnom umení nepoľavia.

          • Všetkovedko

          • 1.12.2020 bol deň, kedy prihlásení žiaci našej školy riešili súťažné úlohy celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO. Žiaci od druhého po štvrtý ročník sa pasovali s úlohami, ktoré im organizátori pripravili. Na výsledky si budeme musieť trošku počkať, ale veríme, že deťom sa súťaž páčila a že v nej budú úspešní.

            Fotogaléria

          • Oznam - zmena telefónneho čísla

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že od 1.12.2020 nebude v prevádzke telefónne číslo do školy 046/5495150. Je nahradené novým telefónnym číslom 0903 725 031.

          • BALTIE 2020 - krajské kolo - vyhodnotenie

          • Po dlhšom čakaní sme sa dočkali výsledkov krajského kola súťaže v programovaní BALTIE 2020, ktorá pokračuje kvôli pandémii ešte z vlaňajšieho školského roku. Naši žiaci súťažili v dvoch kategóriách. A v oboch máme víťazov krajského kola! Terezka Maceková zvíťazila v kategórii A. Na 3. mieste sa umiestni Jurko Kajaba a na 4. mieste Sarah Bátorová. No a v kategórii B ešte môže našu školu v tejto súťaži reprezentovať Marek Stachera, ktorý takisto zvíťazil v tejto kategórii v krajskom kole. Všetkým blehoželáme a tešíme sa s nimi na záverečné medzinárodné kolo.

          • Úspešní riešitelia súťaže iBobor 2020

          • Skončila nám informatická súťaž iBobor 2020 a my sme sa dočkali výsledkov. Netrpezlivo sme čakali, kto bude úspešný riešiteľ. A bolo ich neúrekom.

            Z 2. triedy to boli: E. Švecová, Z. Mešinová, K. Pročková, J. Kajaba, V. Maslonková, M. Belianska, T. Dolinay.

            Z 3. triedy to boli: M. Košian, A. Brida, Z. Cviková, V. Halanová, E. Sluková.

            Zo 4. triedy to boli: M. Zeleník, S. Fábryová, T. Maceková, D. Ďuriš, P. Rumana.

            Všetkým blahoželáme a diplomy odovzdáme.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Ide o projekt, v rámci ktorého ľudia napĺňajú krabice od topánok darčekmi pre seniorov z domovov dôchodcov. Krabicu následne zabalia do vianočného baliaceho papiera a označia, či je balíček určený pre babičku alebo deduška.

            Blížia sa najkrajšie sviatky v roku.  A tak sa aj deti z našej školy zapojili do tohto projektu a naplnili sme pár krabíc maličkosťami pre seniorov do domova dôchodcov. Vďaka deťom a spolupráci mamičiek,  budú tohtoročné Vianoce plné lásky aj pre deduškov a babičky v domove dôchodcov.

            Veríme, že naše krabice naplnené z lásky  im vyčaria úsmev na tvárach a potešia ich v  tieto krásne vianočné sviatky.

          • Hovorme o jedle - úspech vo výtvarnej súťaži

          • Veľmi radi v tomo ťažkom období prinášame dobré správy. Isto viete, že žiaci našej školy sa zapojili do celoslovenského projektu "HOVORME O JEDLE". My sme sa zapojili do jednej témy a do výtvarnej súťaže. A práve vo výtvarnej súťaži "CHUTNÉ MAĽOVANIE" bola jedna naša práca ocenená. V I. kategórii v téme "Mäso, hydina, ryby, vajcia" zvíťazila práca Sarah Bátorovej, žiačky 3. ročníka. Z celého srdca blahoželáme!!!

          • iBobor 2020

          • Počas dvoch novembrových dní žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka riešili úlohy medzinárodnej informatickej súťaže. Tí mladší riešili 9 úloh a štvrtáci mali 12 úloh rôzneho zamerania. Výsledky sa dozvieme v priebehu budúceho týždňa, ale veríme, že budeme mať veľa úspešných riešiteľov.

            Fotogaléria

          • BALTIE 2020 - krajské kolo

          • Hoci je pandemická situácia veľmi zložitá, podarilo sa nám za dodržania určitých pravidiel zorganizovať krajské kolo súťaže BALTIE 2020, ktoré sa malo konať minulý školský rok. Namiesto oveľa väčšieho počtu sa do tohto kola zapojilo iba šesť žiakov v dvoch kategóriách. Oficiálne výsledky budú zverejnené až v novembri. Dovtedy budeme trpezlivo čakať, či niektorý z našich žiakov postúpi do záverečného finálového kola.

            Fotogaléria

          • Hovorme o jedle

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenského projektu "HOVORME O JEDLE". Naši žiaci pod vedením pani učiteliek sa celý týždeň venovali téme, ktorá bola určená organizátormi projektu.  Vytvárali výtvarné práce, obrázky v počítačovej miestnosti, piekli, mieslili, ochutnávali, lúštili tajničky, ... Skrátka, všetko, čo sme ten týždeň v škole robili, sa týkalo tohto projektu.

            Fotogaléria

          • Milión detí sa modlí ruženec 2020

          • Naše štyri žiačky, Alexandra, Patrícia, Terezka a Sarah sa v nedeľu 18. októbra 2020 o 9.00  pred sochou Panny Márie, v našej Oáze pokoja pomodlili, a tak pridali do reťaze modlitieb ruženca – Milión detí sa modlí ruženec. Aj keď nám bola „mierna“ zima a nebolo nás milión, zvládli sme sa pomodliť a poprosiť Pannu Máriu o naše Slovensko.